تلفن آسانسور پیجینگ یک سیستم ارتباطی است که در آسانسورها استفاده میشود. وقتی که یک فرد درون آسانسور است و نیاز به کمک دارد، میتواند از تلفن آسانسور استفاده کند تا با مرکز کنترل یا پرسنل مربوطه تماس بگیرد. این تلفنها دارای دکمههای اضطراری هستند که در صورت بروز وضعیت اضطراری، فرد میتواند از آنها استفاده کند. تلفن های اضطراری آسانسور دستگاه های ارتباطی هستند که یک خط ارتباطی مستقیم بین مسافر آسانسور و مرکز نظارت را فراهم می کنند. اگر تا به حال در آسانسور گیر کرده اید یا یک تماس می توانید از داخل کابین برای کمک گرفتن استفاده کنید. همچنین پیجینگ به معنای ارسال پیام یا اعلان به صورت صوتی یا تصویری به دستگاههای مختلف است. در اینجا، تلفن آسانسور پیجینگ به معنای ارسال پیام صوتی یا تصویری به دستگاههای مرکز کنترل یا پرسنل مربوطه است تا در صورت نیاز اقدامات لازم برای کمک به فرد در آسانسور انجام شود.
آشنایی با تلفن آسانسور: اهمیت و عملکرد آن
تلفن آسانسور یک سیستم ارتباطی است که در آسانسورها نصب می شود و کمک می کند تا مسافران در مواقع ضروری با خدمات اضطراری یا مدیر ساختمان تماس بگیرند. این سیستم برای تأمین ایمنی و راحتی کاربران در هنگام بروز مشکلات، حوادث یا نقص در عملکرد آسانسور طراحی شده است. در ادامه به توضیحات بیشتری در مورد اهمیت و عملکرد تلفن آسانسور می پردازیم:
اهمیت تلفن آسانسور:
1. ایمنی بودن: در صورتی که آسانسور متوقف شود مسافران به راحتی می توانند از تلفن آسانسور در خطرات احتمالی استفاده کنند.
2. اتصال به خدمات اضطراری: در مواقعی که فردی در آسانسور محبوس شده باشد می تواند با تلفن آسانسور به خدمات نجات یا آتش نشانی متصل شود.
3. آرامش خاطر: نصب تلفن در آسانسور به مسافران احساس امنیت میدهد.
عملکرد تلفن آسانسور:
1. تلفن آسانسور معمولا در یک جعبه یا پنل خاص و در نزدیکی دکمهها یا درب آسانسور قرار دارد. این پنل شامل دکمه ای برای تماس و همچنین یک بلندگو و میکروفن برای برقراری ارتباط است. بناببراین با فشردن دکمه تماس، سیگنالی به سیستم مرکزی منتقل می شود که به خدمات اضطراری یا مدیریت ساختمان اطلاع می دهد که یک تماس از آسانسور برقرار شده است.
2. تلفنهای آسانسور از روشهای ارتباطی تضمین شده استفاده می کنند که شامل خطوط تلفن ثابت یا حتی سیستمهای بی سیم است. این سیستمها طوری طراحی شدند که در مواقع اضطراری به خوبی عمل می کنند.
3. در بسیاری از آسانسورهای جدید، در صورتی که تلفن آسانسور فعال شود، روشنایی یا سیگنال نوری نیز فعال می شود تا دیگر مسافران یا کارکنان ساختمان مطلع شوند که مشکلی پیش آمده است.
مشخصات گوشی تلفن اضطراری آسانسور
گوشی تلفن اضطراری آسانسور که منظور پیجینگ است، باید دارای ویژگیهایی باشد که امکان ارسال پیامهای صوتی یا تصویری به مرکز کنترل یا پرسنل مربوطه را فراهم کند. این گوشی تلفن باید دارای دکمههای اضطراری باشد تا فرد درون آسانسور در صورت نیاز بتواند به راحتی کمک بخواهد. همچنین، این گوشی تلفن صنعتی باید دارای امکانات ارتباطی مانند اتصال به شبکه تلفنی یا اینترنت باشد تا بتواند پیامهای صوتی یا تصویری را ارسال کند. قابلیت ارسال اطلاعات مکانی (مانند آدرس دقیق آسانسور) نیز میتواند یک ویژگی مهم برای گوشی تلفن اضطراری آسانسور باشد تا امکان ارسال کمک به محل مورد نیاز را فراهم کند.
مزایای تلفن آسانسور
تلفن های صنعتی تحت شبکه (IP)که برای استفاده در آسانسورها طراحی می شوند مزایای زیادی دارند که در ادامه به بررسی این مزایا می پردازیم:
کیفیت صدای بالا
تلفن های تحت شبکه به دلیل استفاده از فناوری VOIP کیفیت صدای بهتری نسبت به سیستم های آنالوگ ارائه می دهند و این مسئله باعث می شود که ارتباطات در شرایط اضطراری قابل فهم تر باشد.
اتصال آسان و قابلیت یکپارچگی
تلفن های آسانسور به شبکه های ip متصل می شوند تا اتصال به سایر سیستم ها به راحتی صورت بگیرد.
پشتیبانی از قابلیت های پیشرفته
تلفن های صنعتی آسانسور دارای قابلیت های نظیر ضبط مکالمات، کنفرانس تلفنی و تماس های اضطراری است. تا کاربران در شرایط بحرانی به سرعت و به راحتی ارتباط برقرار کنند
هزینه های پایینتر در درازمدت
اگر چه ممکن است هزینه اولیه تجهیزات بالاتر باشد اما در دراز مدت هزینه های نگهداری و به روز رسانی کمتر و نیاز به تقویت کننده ها کاهش می یابد.
آنچه باید درباره تلفن اضطراری آسانسور بدانید
آیا تا به حال شده در آسانسور مشکلاتی مانند قطعی برق یا خرابی پیش بیاید و بخواهید با بیرون ارتباط برقرار کنید؟ در چنین شرایطی که حتما برای شما استرسزا است، ضروریترین وسیلهای که به کمکتان میآید تلفن اضطراری آسانسور است. این تلفن به شما کمک میکند تا هر چه سریعتر بتوانید خودتان را از وضعیت پیشآمده نجات دهید. همانطور که می دانید، آسانسورها حاوی یک تلفن اضطراری هستند که به سرویس پاسخگویی تلفن اضطراری آسانسور متصل است. اگر مشکلی در آسانسور پیش بیاید، افراد داخل می توانند برای کمک تماس بگیرند. فرقی نمی کند در یک ساختمان آپارتمان، هتل، پلازا اداری یا هر مکان دیگری با آسانسور باشد. آسانسورها در هر زمان ممکن است خراب شوند. بنابراین، یک نفر باید همیشه از طریق تلفن در دسترس باشد تا در صورت نیاز کمک ارسال کند. اگر دوست دارید درباره کاربرد و ویژگیهای انواع مدلهای تلفن اضطراری آسانسور اطلاعاتی مفید و کاربردی کسب کنید، در ادامه این مقاله همراه ما شوید.
کاربرد و ضرورت استفاده از تلفن اضطراری آسانسور چیست؟
یک آسانسور ایمن و استاندارد علاوه بر زنگ خطر باید از تلفن اضطراری برخوردار باشد تا افراد حاضر در آن بتوانند در صورت ایجاد هرگونه مشکل با بیرون ارتباط برقرار کنند. تلفنهای اضطراری آسانسور بسته به مدل آسانسور مدل متفاوتی خواهند داشت که در ادامه با ویژگیهای آنها بیشتر آشنا میشوید.
و اما کاربرد گوشی تلفن داخل کابین آسانسور: گوشی تلفن داخل کابین آسانسور یا همان تلفن اضطراری، یک وسیله ارتباطی حیاتی است که برای ارتباط فرد درون آسانسور با مرکز کنترل یا پرسنل مربوطه استفاده میشود. این تلفنها دارای دکمههای اضطراری هستند که در صورت بروز وضعیت اضطراری، فرد میتواند از آنها استفاده کند.
کاربرد اصلی این گوشی تلفن داخل کابین آسانسور عبارت است از:
ارتباط فوری با مرکز کنترل: در صورت بروز مشکل یا وضعیت اضطراری، فرد درون آسانسور میتواند با فشردن دکمههای اضطراری روی گوشی تلفن، به صورت فوری با مرکز کنترل یا پرسنل مربوطه تماس بگیرد.
اعلام مکان دقیق: این گوشی تلفن میتواند به عنوان یک وسیله برای اعلام مکان دقیق آسانسور استفاده شود که این امر کمک به سرعت واکنش به وضعیت اضطراری میکند.
ارتباط با پرسنل فنی: در صورت نیاز به تعمیرات یا خدمات فنی، این گوشی تلفن میتواند برای برقراری ارتباط با پرسنل فنی استفاده شود.
بررسی انواع مدلهای جدید و قدیمی تلفن اضطراری آسانسور
اگر آسانسور شما از نوع جدید باشد یعنی پنل شستی داشته باشد تلفن اضطراری آن از نوع توکار است اما اگر آسانسور قدیمی باشد نوع تلفن اضطراری آن روکار خواهد بود.
تلفن اضطراری آسانسور مدل روکار یا آیفونی
تلفنهای اضطراری روکار یا همان آیفونی قطعا برای حل مشکلات شما در آسانسور و اطلاعرسانی به بیرون موثر هستند اما موارد زیر در این نوع تلفنها باعث شده تا کمتر طرفدار داشته باشند:
- تلفنهای اضطراری روکار معمولا ضخامتی بین 5 تا 8 سانتیمتر دارند و همین ضخامت باعث میشود تا در آسانسور فضای بیشتری را نسبت به تلفنهای توکار اشغال کنند.
- تلفن اضطراری آسانسور از نوع روکار به علت دسترسی راحت، بیشتر در معرض خرابی و سرقت قرار میگیرد.
- شمارهگیری آزاد و راحت و بسته نبودن صفر در تلفنهای اضطراری روکار این معضل را ایجاد میکند که افراد ناآگاه تماس غیرضروری برقرار کنند که این کار باعث هزینه اضافی میشود.
با وجود اشکالاتی که برای تلفن اضطراری آسانسور روکار مطرح شد اما برخی از افراد این مدل تلفنها را به دلیل قیمت ارزان به سایر مدلها ترجیح میدهند.
نقش تلفن آسانسور در سیستم های ایمنی ساختمان
تلفن آسانسور یکی از تجهیزات مهم در سیستم های ایمنی ساختمان است و نقش حیاتی در افزایش امنیت و رفاه افرادی که از آسانسور استفاده میکنند دارد. این سیستم به خصوص در مواقع اضطراری یا خرابی آسانسور اهمیت ویژه ای دارد. در ادامه به نقش و اهمیت تلفن آسانسور در سیستمهای ایمنی اشاره می کنیم:
- نقش تلفن آسانسور در مواقع اضطراری به این صورت است که در زمان بروز مشکل فنی، گیر کردن در آسانسور یا قطعی برق، تلفن آسانسور به عنوان پل ارتباطی بین سرنشینان و بخش نگهداری یا امداد عمل میکند. با وجود این تلفن، افراد می توانند به سرعت با مرکز نگهداری، نگهبانی ساختمان یا تیم امدادی تماس بگیرند و درخواست کمک کنند.
- همچنین یکی از مهم ترین وظایف تلفن آسانسور، ایجاد احساس امنیت برای مسافران است. در ساختمانهای بزرگ و پرجمعیت، احتمال بروز مشکلات فنی در آسانسور بیشتر است. بنابراین تلفن آسانسور به افراد اجازه می دهد در صورت بروز مشکل، بدون نگرانی با کارشناسان تماس بگیرند.
- تلفن های آسانسور مدرن از فناوری SIP یا VoIP پشتیبانی می کنند و امکان اتصال به سیستم های تلفن شبکه ای را فراهم می آورند. این سیستم ها می توانند به راحتی به مرکز کنترل یا واحد پشتیبانی متصل شوند و از قابلیت های پیشرفته تری مثل شناسایی خودکار تماس گیرنده یا ارسال پیام خودکار در صورت قطعی برق برخوردار شوند.
تلفن اضطراری آسانسور مدل توکار یا لمسی
یکی از مدلهای تلفن صنعتی جدید که روی آسانسورهای با پنل شستی نصب میشود مدل لمسی (تاچی) و توکار است. ویژگیها و مزایای استفاده از تلفن اضطراری آسانسور از نوع توکار عبارتست از:
این مدل تلفنها نمای زیبایی دارند و جایی را در آسانسور اشغال نمیکنند.
برخی از مدلهای تلفن اضطراری لمسی آسانسور دارای سیستم محدودکننده هستند تا هر کسی نتواند به طبقات ساختمان از طریق آسانسور وارد شود و برای ورود به هر طبقه وارد کردن رمز لازم است.
• انتقال صدایی شفاف و واضح از دیگر ویژگیهای مثبت در تلفنهای اضطراری توکار است.
• قسمت تنظیمات تلفن آسانسور از نوع جدید و توکار بهگونهای طراحی شده که هر کسی نمیتواند به آن وارد شود و برای ورود به آن باید رمز تعیینشده را وارد کند.
• در بعضی از مدلهای تلفن آسانسور میتوانید شمارهتلفنهایی که از نظر شما کاربردی و ضروری هستند بهصورت پیشفرض طوری تعریف کنید که تنها با یک پیام یا عدد کوتاه قابل شمارهگیری باشند.
• برخی از مدل های تلفن آسانسور تحت شبکه هستند یعنی به جای کابل تلفن معمولی از طریق کابل شبکه به سیستم تلفنی VoIP متصل می شوند و ویژگی های بیشتری را در اختیار قرار می دهند.
چگونه قیمت تلفن اضطراری آسانسور را تعیین میکنند؟
برای قیمت تلفن اضطراری آسانسور نمیتوان عدد ثابتی را در نظر گرفت زیرا با توجه به عواملی مانند برند، نوسانات بازار، مدل و امکانات این تلفن مشخص میشود. در نظر داشته باشید که مدلهای تلفن روکار به دلیل امکانات کمتر و مدل قدیمی خود در مقایسه با مدلهای مختلف توکار قیمت مناسبتری دارند. شرکت اتصال صوت یکی از تولید کنندگان تلفن اضطراری آسانسور می باشد.
قیمت تلفن اضطراری آسانسور بستگی به چند عامل دارد که در زیر به برخی از آنها اشاره میکنم:
- کیفیت تلفن: کیفیت تلفن از جمله عوامل مهمی است که میتواند قیمت آن را تعیین کند. تلفنهای با کیفیت بالاتر قیمت بالاتری دارند.
- امکانات ارتباطی: تلفنهایی با امکانات ارتباطی بیشتر مانند ارسال پیامهای صوتی یا تصویری به مرکز کنترل یا پرسنل مربوطه قیمت بالاتری دارند.
- دکمههای اضطراری: تلفنهایی با دکمههای اضطراری بیشتر قیمت بالاتری دارند.
- محل تولید: تلفنهایی که در کشورهایی با قیمت کارگری پایین تولید میشوند قیمت پایینتری دارند.
- برند: برندهای معروف و محبوب ترجیحا قیمت بالاتری دارند.
- تعداد سفارش: تعداد تلفنهای سفارش داده شده نیز میتواند بر قیمت آنها تأثیر بگذارد. تعداد بیشتر سفارش داده شده قیمت پایینتری دارد.
به طور کلی، قیمت تلفن اضطراری آسانسور بستگی به موارد فوق و دیگر عواملی مانند شرایط بازار و تقاضای مشتریان دارد.
نکاتی مهم درباره خرید تلفن اضطراری آسانسور
• چنانچه کابین آسانسور شما به خط تلفن مجهز نیست باید تلفن اضطراری آن را از نوعی انتخاب کنید که تحت شبکه باشد. تلفن اضطراری تحت شبکه آسانسور باید مشخصات زیر را داشته باشد:
• پورت شبکه
• پشتیبانی از PoE
• پشتیبانی از پروتکل SIP
عملکرد تلفن اضطراری تحت شبکه آسانسور ممکن است از نوع نرمال یا محدود باشد. در حالت نرمال میتوانید با تمام شمارهها بدون هیچ محدودیتی تماس بگیرید. در حالت محدود همانطور که از نام آن پیداست برای تماسهایی که شما میگیرید آنهایی قابل انجام هستند که در حافظه ثبت شده باشند یا مدیر مرکز تلفن این محدودیت ها رو ایجاد کرده باشد.
• تلفن اضطراری آسانسور شما باید گارانتی داشته باشد تا در صورت خرابی بتوانید بهراحتی در جهت تعمیر آن اقدام کنید.
• برای خرید تلفن اضطراری آسانسور به برندهای ناشناخته نمیتوان چندان اعتماد کرد و بهتر است از برندهای معتبر خریداری شود.
• یکی از ویژگیهایی که باید در تلفن اضطراری آسانسور وجود داشته باشد این است که قابلیت نصب آسانی داشته باشد.
قبل از خرید تلفن آسانسور برخی نکات مهم و اساسی وجود دارد که باید در نظر گرفته شوند. در زیر به برخی از این نکات اشاره میکنم:
- استانداردها و مقررات: اطمینان حاصل کنید که تلفن آسانسور مورد نظر شما با استانداردها و مقررات مربوطه سازگاری دارد. به عنوان مثال، استاندارد EN 81-28 برای تلفنهای آسانسور در اروپا و استاندارد ASME A17.1 برای تلفنهای آسانسور در ایالات متحده مورد استفاده قرار میگیرد.
- امکانات ارتباطی: باید بدانید که تلفن آسانسور دارای امکانات ارتباطی مانند ارسال پیامهای صوتی یا تصویری به مرکز کنترل یا پرسنل مربوطه است.
- دکمههای اضطراری: همینطور توجه داشته باشید که تلفن دارای دکمههای اضطراری است که به فرد درون آسانسور امکان میدهد به راحتی کمک بخواهد.
- امکان ارسال اطلاعات مکانی: اگر امکان ارسال اطلاعات مکانی (مانند آدرس دقیق آسانسور) وجود داشته باشد، این امر میتواند به سرعت واکنش به وضعیت اضطراری کمک کند.
- سازگاری با شبکههای ارتباطی: تلفن آسانسور دارای سازگاری با شبکههای تلفنی و اینترنت است تا بتواند به صورت موثر ارتباط برقرار کند.
- قابلیت نصب و استفاده آسان: تلفن آسانسور قابل نصب و استفاده آسان است و به راحتی قابل استفاده توسط افراد مختلف است.
با رعایت این نکات، میتوانید تلفن آسانسور مناسبی را برای نیازهای خود انتخاب کنید.
سخن پایانی
تلفن اضطراری در آسانسور یکی از وسیلههای مهمی است که در صورت مشکلدار شدن آسانسور به شما کمک میکند تا با بیرون ارتباط برقرار کنید. این وسیله سالها است که به عنوان معیاری از استانداردهای یک آسانسور ایمن در نظر گرفته میشود. در آسانسورهای قدیمی مدل روکار را برای تلفن اضطراری جاگذاری میکنند اما در مدلهای جدید آسانسور تلفن اضطراری از نوع توکار و تحت شبکه است. آسیبپذیر و جاگیر بودن از جمله اشکالاتی است که به مدل تلفن اضطراری آسانسور وارد میکنند. مدل توکار تلفن اضطراری آسانسور را میتوانید در آسانسورهای با پنل شستی ببینید. این مدل تلفنها برخلاف تلفنهای روکار نمایی زیبا دارند، فضای کمی را اشغال میکنند و از امنیت بیشتری در مقابل سرقت و دستکاری بیمورد برخوردار هستند. به علاوه در تلفنهای اضطراری جدید صدایی که منتقل میشود کاملا شفاف و واضح است.
قیمت تلفنهای اضطراری آسانسور براساس برند، مدل و نوسانات بازار مشخص میشود. مدلهای قدیمی و روکار در این تلفنها قیمت ارزانی دارند. اگر میخواهید تلفن اضطراری آسانسور سالیان سال عمر کند باید از برندی معتبر آن را بخرید که گارانتی هم داشته باشد. قابلیت نصب سریع و آسان از جمله ویژگیهایی است که در یک تلفن اضطراری آسانسور باید وجود داشته باشد. پیشنهاد ما استفاده از تلفن های اضطراری آسسانسور تولید شده در شرکت اتصال صوت می باشد.
سوالات متداول
1. تلفن آسانسور چه ویژگیهایی باید داشته باشد؟
تلفن آسانسور باید دارای ویژگیهایی مانند دکمههای اضطراری، امکان ارسال اطلاعات مکانی، سازگاری با شبکههای ارتباطی و کیفیت ساخت بالا باشد. همچنین، باید قابلیت نصب و استفاده آسان داشته باشد.
2. آیا تمام آسانسورها نیاز به تلفن آسانسور دارند؟
بله، تمام آسانسورها باید دارای تلفن آسانسور باشند. این تلفنها به عنوان یک عنصر حیاتی ایمنی در شرایط اضطراری عمل میکنند و باید در هر زمان قابل دسترس باشند.
3. چگونه میتوانم تلفن آسانسور مناسبی را انتخاب کنم؟
برای انتخاب تلفن آسانسور مناسب، باید به ویژگیهای امنیتی، کیفیت ساخت، امکانات ارتباطی، قابلیت ارسال اطلاعات مکانی و سازگاری با شبکههای ارتباطی توجه کنید. همچنین، انتخاب یک برند معتبر و محبوب نیز میتواند کمک کننده باشد.
030826