• sales@etesal.net

آمپلی فایر تحت شبکه

تعریف آمپلی فایر تحت شبکه 


آمپلی فایر تحت شبکه(IP Network Amplifier)نبض تپنده ی هر سیستم صوتی پیجینگ(Paging Audio system) است و وظیفه ی آن دریافت و  تقویت سیگنال های صوتی در بستر شبکه است. سیگنال های صوتی توسط تجهیزات صوتی مثل تلفن، اینترکام و یا نرم افزار پیجینگ تولید می شوند و به صورت بسته های دیتا روی شبکه ارسال می شوند. برای استفاده از این آمپلی فایر پیجینگ باید از یک مرکز تلفن تحت شبکه و یا نرم افزار پیجینگ استفاده کرد. همانند یک تلفن ویپ دارای تنظیمات شبکه و حساب کاربری SIP است که میتوان آن را برای 2 اکانت مختلف انجام دارد. برای کاهش کابل کشی های سیستم صوتی تحت شبکه(IP Network Audio System) و آرایش منظم آن می توان از آمپلی فایر پیجینگ تحت شبکه استفاده کرد. کافیست به میزان توان مصرفی بلندگو های پیجینگ توجه کنیم و در زمان خرید آمپلی فایر تحت شبکه کمی توان مصرفی را بالاتر در نظر بگیریم تا از تمام توان آمپلی فایر پیجینگ استفاده نشود. این موضوع باعث افزایش عمر آمپلی فایر ما خواهد شد. چطور تقویت کردن و به چه میزان تقویت کردن صدا توسط آمپلی فایر های تحت شبکه باعث دسته بندی آنها می گردد. این آمپلی فایر ها در بستر شبکه به منظور تامین صدای ورودی بلندگوهای پیجینگ آنالوگ مورد استفاده قرار می گیرند.  آمپلی فایر های تحت شبکه را به لحاظ تکنولوژی ساخت به دو دسته طبقه بندی کنیم:

  • آمپلی فایر اهمی تحت شبکه
  • آمپلی فایر ولتی تحت شبکه

مترادف های آمپلی فایر تحت شبکه
با توجه به دریافت ذهنی هر فرد و متخصصی که در حوزه سیستم های پیجینگ فعالیت می کند و یا کارخانه های تولید کننده تجهیزات پیجینگ تحت شبکه می توان از نام های آمپلی فایر IP ، آمپلی فایر ویپ(VoIP) و آمپلی فایر SIP به جای آمپلی فایر تحت شبکه استفاده کرد. تمامی نام ها به یک معنی هستند و به کالای واحد که همان آمپلی فایر تحت شبکه است اشاره دارند. در ادامه این مترادف ها مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
آمپلی فایر IP اهمی چیست و چه طور کار می کند ؟
آمپلی فایر های IP در ساخت اولیه یک آمپلی فایر اهمی هستند. در این نوع آمپلی فایر ، بلندگو ها مستقیما به آمپلی فایر متصل می شوند. به همین علت کیفیت صدای آمپلی فایر اهمی از آمپلی فایر ولتی بهتر است. ولی باید فاصله بلندگو تا آمپلی فایر کم باشد. دلیل چیست ؟


دلیل اصلی، مقاوت موجود در خود آمپلی فایر SIP، کابل بلندگو و خود بلندگو است. محاسبه افت صدا در کابل یکی از نیازهای مهم در طراحی سیستم‌های توزیع صدا است. آمپلی فایر های تحت شبکه برای انتقال سیگنال‌های صوتی از کابل‌های مسی استفاده می کنند. بسته به نوع آلیاژ مس به کار رفته و قطر سطح مقطع کابل در سیگنال انتقال یافته ی صدا، افت صدا اتفاق می افتد. برای جلوگیری از این افت صدا لازم است که سیستم‌های فرستنده، در ابتدا ، محاسبه ی افت صدا در کابل را انجام داده و سپس با تقویت صدا در حد مورد نظر از افت کیفیت صدا جلوگیری نمایند.


مشکل دیگر امپدانسی است که ممکن است به دلیل طولانی بودن کابل از آمپلی فایر ویپ تا بلندگو باعث کاهش توان صدای وردی به بلندگوی پیجینگ گردد. نگران نباشید ،کمی جلوتر امپدانس را توضیح خواهیم داد. 
طول کابل ، ضخامت یا سطح مقطع کابل ، تعداد و توان بلندگو ها می توانند باعث افت صدا در آمپلیفایر های VoIP  اهمی شوند.
همانطور گه گفتیم یکی دیگر از مواردی که سبب افت سیگنال صوتی در کابل می‌شود، تعداد اسپیکرهایی است که از یک رشته کابل برای تغذیه سیگنال استفاده می‌کند. با افزایش تعداد اسپیکرهایی که از یک کابل استفاده می‌کنند ، سیگنال ضعیف و ضعیف‌تر می‌شود.


آمپلی فایر ولتی تحت شبکه چیست؟
در آمپلی فایر اهمی تحت شبکه جریان بالا بود و ولتاژ پایین و به علت افت جریان که به گرما تبدیل می شود افت صدا هم داریم ولی در آمپلی فایر IP ولتی از طریق ترانس های صوتی افزاینده ولتاژ ، ولتاژ را افزایش و متقابلا جریان را کاهش می دهیم. با این کار تلفات کمتری داریم. در سمت بلندگوی پیجینگ باید به صورت عکس عمل کنیم و ولتاژ را کاهش دهیم. برای این کار از ترانس صوتی کاهنده ولتاژ استفاده می کنیم. پس به نکته ای می رسیم!!!!

فرق بلندگوی ولتی و اهمی چیست ؟
بلندگوی ولتی می بایست به آمپلی فایر ولتی متصل شود و بلندگوی اهمی به آمپلی فایر اهمی . 
در مورد ترانس یا ترانسفورماتور صوتی هم بهتر است کمی توضیح بدهیم.


اول امپدانس را توضیح دهیم: 
مقاومت داخلی سیم پیچ ترانس را امپدانس می گوئیم. واحد اندازه گیری آن اهم است و با حرف Z نمایش می دهیم. اصولا کلمه مقاومت را در مدارهای DC و کلمه امپدانس را در مدار های AC استفاده می کنیم.
اگر بخواهیم به صورت کلی تر بگوئیم امپدانس در نتیجه مقاومت در برابر جریان DC و واکنش در برابر جریان AC است. مقاومت همیشه دارای عددی ثابت است ولی امپدانس متغییر است. عددی که در کنار بلندگو ها درج می گردد در واقع میانگین امپدانس بلندگو است مثلا 8 اهم. 


چرا باید تطبیق امپدانس انجام بدیم ؟
باید خروجی آمپلی فایر SIP و ورودی بلندگو های پیجینگ از نظر امپدانس هماهنگ باشند و اصلاحا تطبیق امپدانس انجام شود. این تطبیق امپدانس را ترانس مچینگ یا همان ترانس صوتی انجام می دهد.
حالا شاید متوجه شده باشید که اگر تعداد بلندگو ها زیاد باشد و یا مسیر بین امپلی فایر و بلندگو ها زیاد باشد می بایست از بلندگوی ولتی استفاده کنیم. 

عملکرد آمپلی فایر تحت شبکه(SIP Amplifier Functionality)


آمپلی فایر تحت شبکه، سیگنال های صدا را در قالب بسته های دیتا دریافت می کند و بعد از پردازش کردن آن را برای تقویت با توان بالاتر به سمت مدار آمپلی فایر ارسال می کند و در نهایت صدای تقویت شده را به بلندگو ها ارسال می کند. 
 میزان تقویت صدا در آمپلی فایرهای تحت شبکه متفاوت است. در آمپلی فایر های IP ، صدا از بستر شبکه وارد می شود و بعد از تقویت شدن به سمت خروجی ارسال می گردد. اصولا خروجی آمپلی فایر های تحت شبکه ، بلندگو های آنالوگی هستند که به نسبت توان آمپلی فایر تغذیه می شوند. ممکن است این بلندگو ها بر اساس نوع آمپلی فایر ویپ به صورت ولتی یا اهمی تامین شوند.
تفاوت آمپلی فایر آنالوگ با آمپلی فایر تحت شبکه(SIP) 
همانطور که متوجه شدید اساس کار هر دو تقویت صدای ورودی است. هر دو هم می توانند اهمی باشند و هم ولتی.  در آمپلی فایر های آنالوگ ، ورودی شما از طریق میکروفون کابلی، USB ، بلوتوث ، ورودی های AUX و سی دی یا ماژول رادیوی سخت افزاری به ورودی مدار آمپلی فایر متصل خواهد ولی در آمپلی فایر های تحت شبکه ورودی شما از طریق کابل شبکه است. 
شاید بپرسید ورودی های آمپلی فایر تحت شبکه به چه شکلی خواهند بود؟
همانند میکروفون کابلی شما می توانید از یک تلفن IP و یا میکروفون های پیجینگ تحت شبکه استفاده نمائید. و یا می توانید از طریق تلفن نرم افزاری و به کمک یک هدست به آمپلی فایر SIP متصل شوید و پیج کنید. برای پخش کردن صدای موزیک کافیست تا در تلفن نرم افزاری تان ورودی صدا را روی ورودی میکروفون کامپیوتر تنظیم کنید و بعد از تماس با آمپلی فایر ویپ ،هر موزیک یا فایل صوتی را از روی آن پخش کنید. البته راهکار جامع تر استفاده از نرم افزار هایی است که برای سیستم پیجینگ طراحی شده اند.

شرکت اتصال صوت نرم افزار پیجینگ اختصاصی را تولید و توسعه داده است که دارای ویژگی های زیر است :

  • امکان تعریف نامحدود زون 
  • امکان تعریف نامحدود داخلی پیجینگ برای المان هایی نظیر بلندگو های تحت شبکه ، اینترکام های تحت شبکه ، آمپلی فایر های تحت شبکه و مبدل های آنالوگ به SIP
  • پخش اذان خودکار بر حسب موقعیت جغرافیایی و ساعت محلی
  • پخش اذان در متد اهل تسنن و تشیع 
  • امکان پخش موسیقی به صورت آلبوم 
  • امکان آپلود فایل صوتی به صورت MP3
  • اولویت بندی پیجینگ به پخش موزیک 
  • پشتیبانی از SIP Trunk
  • تنوع در زمانبندی آلارم
  • امکان اتصال به زون سلکتور سخت افزاری
  • پشتیبانی از پروتکل های SRTP ، DHCP و NAT

کاربرد آمپلی فایر های تحت شبکه(VoIP Amplifier Application)


 آمپلی فایر های تحت شبکه را می توان در هر نقطه ای که کابل شبکه نزدیک آن است قرار دهید. اگر دوربین های شما IP است بدانید که نیاز به کابل کشی مجدد نیست و کافی است از مبدل های یک به دو برای داشتن دو پورت شبکه روی یک کابل شبکه استفاده کنید. پس یکی از کاربرد های آمپلی فایر IP کاهش کابل کشی است.
از دیگر مزایای آمپلی فایر VoIP ، امکان پیج کردن آن با سانترال تلفن شماست. یعنی یک سیستم پیجینگ ارزان و مختصر که از هر جایی از سازمانتان که بخواهید و حتی از هر جایی که بتوانید به آی پی روی آمپلی فایر IP متصل شوید می توانید پیج کنید و موزیک پخش کنید.


برای آمپلی فایر های SIP با توان بالا ، از جریان برق 220 ولت استفاده می شود. برای تغذیه مدار آمپلی فایر های تحت شبکه نیاز به ترانس های تقویت دوبل می باشد که بتوانند صدای ورودی از بستر شبکه را به سمت بلندگو ها هدایت کرد. 
با توجه به وزن و اندازه ترانس های تغذیه ، سعی می شود تا در طراحی آمپلی فایر های تحت شبکه ، حداکثر توان را بین 200 الی 400 وات در نظر گرفت. 


 
 
 
مزیت های استفاده از آمپلی فایر های تحت شبکه(Advantage of IP Amplifier) 


 

  • کاهش کابل کشی
  • مدیریت آسان
  • امکان اتصال به سیستم های دیگر مثل مرکز تلفن
  • تغییر نرم افزاری میزان صدای خروجی 
  • امکان پخش نرم افزاری موسیقی 
  • امکان پیج کردن بدون نیاز به سرور
  • امکان پخش خودکار اذان 

 
بر خلاف آمپلی فایر های آنالوگ که مجبور هستیم از چندین دکمه سخت افزاری برای زونبندی استفاده نمائیم ، در آمپلی فایر های VoIP این کار به صورت نرم افزاری از روی سرور و یا به وسیله تلفن های آی پی انجام می گردد، به دلیل کاهش سیم کشی، این نوع آمپلی فایرها تک زون تولید می شوند. 

به سه روش می توان از آمپلی فایر تحت شبکه در مدار سیستم پیجینگ تحت شبکه استفاده کرد:

با استفاده از سرور پیجینگ یا نرم افزار پیجینگ تحت شبکه شرکت اتصال صوت
با استفاده از مرکز تلفن VoIP
بدون نیاز به سرور پیجینگ و مرکز تلفن VoIP

روش اول : با استفاده از نرم افزار پیجینگ شرکت اتصال صوت

در این روش شما می توانید از نرم افزار پیجینگ شرکت اتصال صوت استفاده نمائید و از حداکثر امکانات سیستم پیجینگ تحت شبکه استفاده نمائید: 
تصویر شماتیک این روش را می توانید اینجا ببینید

روش دوم : با استفاده از مرکز تلفن VoIP
در این روش اگر هر سیستم سانترال یا مرکز تلفن VoIP داشته باشید که از پروتکل SIP پشتیبانی کند به آسانی می توانید آمپلی فایر تحت شبکه را همانند تلفن های VoIP در آن رجیستر کنید و از روی تلفن های VOIP یا دیگر ابزار VoIP موجود آن ها را پیج کنید. آمپلی فایر ها به سوئیچ شبکه متصل شده اند و بلندگو های پیجینگ آنالوگ به آمپلی فایرها متصل هستند.

تصویر شماتیک این روش را می توانید اینجا ببینید

روش سوم: بدون نیاز به نرم افزار پیجینگ و مرکز تلفن VOIP

در این روش که کم هزینه ترین راه ممکن می باشد کافی است آمپلی فایر IP و یک تلفن VoIP را به شبکه خود متصل نمائید. فرقی نمی کند تلفن و یا آمپلی فایر های IP در کدام قسمت شبکه ی شما قرار بگیرد فقط کافیست که بتوانند همدیگر را روی شبکه ببینند. در تلفن VoIP خود و آمپلی فایر های IP گزینه ای به نام Multicast وجود دارد که اگر در تلفن خود آدرس مالتی کست آمپلی فایر های IP را وارد کنید  آن ها را از طریق کلید BLF روی تلفن پیج خواهید کرد. اگر تعداد زیادی آمپلی فایر SIP داشته باشید می توانید آن ها را آدرس آی پی های مالتی کست مختلف زون بندی کنید. 

تصویر شماتیک این روش را می توانید اینجا ببینید

چت با کارشناسان در واتس آپ