پیاده‌سازی سیستم پیجینگ IP
پیاده‌سازی سیستم پیجینگ IP یا سیستم‌های پیجینگ تحت شبکه امکان در اختیار داشتن یک سیستم قدرتمند مدیریت صدا، پیام‌رسانی، هماهنگی و اعلام هشدار را به ما می‌دهد. در سازمان‌ها و فضاهای پرتردد مانند ایستگاه‌ها، فضاهای درمانی، فضاهای آموزشی و غیره، پیاده‌سازی سیستم‌های تحت شبکه که به عنوان «سیستم پیجینگ آی پی (IP)» نیز شناخته می‌شوند، این امکان را در اختیار شما قرار می‌دهد که بتوانید به خوبی تمامی بخش‌ها را مدیریت کنید و در نهایت بتوانید به خوبی توزیع پیام و صدای مناسبی را در بخش داشته باشید.
در ادامه این مقاله ما با همدیگر به بررسی روش‌های پیاده‌سازی سیستم‌های پیجینگ آی‌پی می‌پردازیم و می‌بینیم که چطور این سیستم‌ها به ما در بهینه‌تر کردن هماهنگی، کنترل و انتقال پیام و هشدار کمک می‌کند.
پیاده‌سازی سیستم پیجینگ IP
پیاده‌سازی سیستم پیجینگ آی‌پی در یک شبکه نیازمند بهره‌گیری از زیرساخت‌های تحت شبکه است. به صورت کلی برای پیاده‌سازی سیستم پیجینگ IP به حداقل زیرساخت‌های زیر نیاز دارید:
1-    سیستم سرور (Server): سرورها رایانه‌های مرکزی هستند که به شما این امکان را می‌دهند که بتوانید سایر بخش‌های شبکه را مدیریت کنید. برای پیاده‌سازی سیستم پیجینگ در شبکه شما به یک سرور نیاز دارید.
2-    سیستم‌های مسیردهی (Routing Machines): سیستم‌های مسیردهی که به آن‌ها «سوئیچ» یا «روتر» گفته می‌شود، توزیع پیام‌های تحت شبکه را میسر می‌کنند. با استفاده از این دستگاه‌ها، پیام‌های ارسالی از سمت سرور به دیوایس مورد نظر ارسال می‌شود.
3-    دیوایس‌های پیرامونی (Peripheral Devices): این دسته از دیوایس‌ها وظایفی مانند دریافت یا پخش صدا، تصویر و غیره را بر عهده دارند.
4-    دیواس‌های ذخیره‌سازی (Storage Devices): این دیوایس‌ها امکان ذخیره و بازیابی اطلاعات را به شما می‌دهند.
5-    سیستم‌های امنیتی (Security Systems): این دیوایس‌ها این امکان را به شما می‌دهند که بتوانید از داده‌ها و دیوایس‌ها موجود در شبکه خود در برابر تهدیدات و موارد دیگر محافظت کنید.
برای پیاده‌سازی سیستم پیجینگ IP شما نیازمند داشتن یک زیرساخت با حداقل این امکانات هستید. البته ممکن است برخی از موارد مانند سیستم‌های سرور، امینت و ذخیره‌سازی به صورت کلی در قالب یک رایانه مرکزی قرار گیرند و شما نیازی به تهیه سیستم‌های جداگانه نداشته باشید.

همانطور که در شکل فوق می بینید بعد از ورودی شبکه WAN یا همان اینترنت ، فایروال قرار دارد که م یتوانید تهدیدات امنیتی خارجی به شبکه شما را مدیریت نماید. بعد از فایروال سوئیچ های اصلی یا اصطلاحا Core قرار دارند که می توانند کار توطیع داده در سطح شبکه شما بین سوئیچ های اکسس را انجام دهند . وظیفه اصلی در سوئیچ ها ی شبکه اکسس ارتباط با تجهیزات سیستم پیجینگ می باشد. بسیاری از سازمان های دولتی و خصوصی این زیر ساخت را دارند. البته در شبکه‌های بزرگتر سازمانی، ممکن است شما زیرساخت‌های متنوعی را برای تلفن‌های VOIP، دوربین‌های مداربسته، سیستم‌های مدیریت داده، سیستم‌های نظارتی و غیره در اختیار داشته باشید. خوبی پیاده‌سازی سیستم پیجینگ آی‌پی این است که شما می‌توانید به خوبی این سیستم را در کنار دیگر زیرساخت‌های شبکه به کار بگیرید و حتی آن را با این زیرساخت‌ها به صورت یکپارچه شده به کار ببرید. برای مثال ترکیب سیستم‌های دوربین مدار بسته و یا تلفن‌های VOIP با سیستم‌های پیجینگ یک اتفاق معمول در شبکه‌های سازمانی است.
بعد از پیاده‌سازی زیرساخت سخت‌افزاری لازم برای سیستم پیجینگ IP خودتان شما نیازمند بهره‌گیری و پیاده‌سازی پروتکل‌های نرم‌افزارهای و شبکه‌افزارها هستید. این بخش نرم‌افزاری شما را قادر می‌سازد که بتوانید به راحتی ابزارها و دیوایس‌های مختلف در شبکه پیجینگ خودتان را یکپارچه و مدیریت کنید و به بخش‌های مختلف شبکه برای ارسال یا دریافت صدا دسترسی داشته باشید.
مزایای پیاده‌سازی سیستم پیجینگ IP
پیاده‌سازی سیستم پیجینگ IP به سازمان شما مزایای زیادی را ارائه می‌کند که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم:
1-    یکپارچگی کامل شبکه: با پیاده‌سازی سیستم پیجینگ IP این امکان را در اختیار خواهید داشت که تمام سیستم‌های تحت شبکه مانند تلفن VOIP، دوربین‌های مداربسته، سیستم‌های نظارتی و کنترل و سایر بخش‌های شبکه را به صورت کامل یکپارچه کرده و آن‌ها را از یک مرکز کنترل نظارت و کنترل کنید.
2-    کاهش هزینه‌ها: پیاده‌سازی سیستم پیجینگ IP امکان کاهش هزینه‌های نصب، نگهداری و توسعه را در اختیار ما قرار می‌دهد. پیاده‌سازی سیستم پیجینگ IP به نسبت سایر شبکه‌ها هزینه‌های کمتری دارد و به شما این امکان را می‌دهد که بتوانید به خوبی هزینه‌های خودتان را مدیریت کنید. در عین حال در صورتی که بخواهید شبکه خودتان را توسعه دهید نیازی به تخریب و بازسازی زیرساخت شبکه ندارید، تنها کار اضافه کردن دیوایس‌ها یا دستگاه‌های جدید به شبکه است. 
3-    انعطاف پذیری: یکی از مزایای اصلی در زمینه پیاده‌سازی سیستم‌های پیجینگ تحت شبکه آن است که این سیستم‌ها به ما این امکان را می‌دهند که بتوانیم به خوبی شبکه خودمان را برای نیازمندی‌های محیطی و کاربری خودمان توسعه دهید. برای مثال در محیط‌های مانند بیمارستان‌ها توزیع یکباره و فراگیر صدا در همه بخش‌ها نیاز نیست. گاهی باید صدا با طنینی آهسته در یک بخش خاص توزیع شود. یا در سامانه‌های کنترل و نظارت نیازی به داشتن ارتباط دو سویه میان مرکز نظارت و بخش‌های عملیاتی است. با پیاده‌سازی سیستم پیجینگ IP این امکان به وجود می‌آید که بتوانیم به راحتی تراکنش‌های صوتی در محیط را کنترل کرده و طنین مناسبی را در بخش ایجاد کنیم. همچنین می‌توانیم شبکه توزیع و دریافت صدا را با دیگر بخش‌ها یکپارچه کرده و انعطاف‌پذیری بهتری را ایجاد نماییم.
4-    بهره‌گیری از شبکه‌افزارها: با استفاده از شبکه ‌افزارها در زمان پیاده‌سازی سیستم پیجینگ آی پی این امکان برای ما به وجود می‌آید که بتوانیم به خوبی شبکه خودمان را به شکل خودکار مدیریت کنیم. برای بسیاری از سازمان‌هایی که با تراکم جمعیت روبرو هستند، مانند ترمینال‌های مترو یا مراکز آموزشی و تفریحی، توزیع و تکرار صدا بر اساس یک روند مشخص جمعیتی یا رویدادی، مهم است. با پیاده‌سازی سیستم پیجینگ آی پی این امکان را خواهیم داشت که پیام‌های صوتی اختصاصی و از پیش ضبط شده ای را در محیط پخش کنیم. همچنین با بهره‌گیری از این دسته از دیوایس‌ها ما این قابلیت را خواهیم داشت که بتوانیم موسیقی، پیام‌های مشخص، اعلام‌های هشدار و سایر موارد را نیز در شبکه صوتی خودمان پخش کنیم.


همچنین که در تصویر بالا می بینید می توانیم شبکه های پیجینگ را بزرگتر کنیم و به سطح شهر و کشور ببریم . برای مثال سایت یک کارخانه در دو استان مختلف که می توانند به صورت همزمان پیغام های یکسانی پخش کنند یا پخش رادیو از بلندگو های فروشگاه های زنجیره ای در کل کشور نمونه ای از این کاربرد است.

پیاده‌سازی شبکه پیجینگ آی‌پی
بی شک تا اینجا متقاعد و علاقمند به آن شده‌اید که برای شبکه سازمانی خودتان اقدام به پیاده‌سازی شبکه پیجینگ IP کنید. شما می‌توانید در این وب سایت انواع گوناگونی از زیرساخت‌ها را مشاهده کنید، همچنین برای مشاوره در زمینه پیاده‌سازی شبکه پیجینگ IP خودتان می‌توانید با ما در تماس باشید. مشاورین ما شما را از زمان طراحی تا اجرای کامل یاری خواهند کرد و راهکارهای مطلوب را در اختیار شما قرار می‌دهند.

 

برای مطالعه بیشتر به لینک های زیر مراجعه کنید:

لیست مقالات : بیش از صد مقاله در حوزه سیستم های پیجینگ

راهنمای سیستم پیجینگ 

راهنمای آمپلی فایر تحت شبکه 

راهنمای بلندگوهای تحت شبکه

راهنمای اینترکام تحت شبکه 

راهنمای تلفن صنعتی