سیستم اینترکام صنعتی
سیستم‌های اینترکام صنعتی یک سیستم یکپارچه ارتباطی و نظارتی است که به شما امکان کنترل، برقراری تماس و پخش پیام‌های ضروری را می‌دهد. سیستم‌های اینترکام صنعتی برای محیط‌های حساس صنعتی طراحی شده‌اند و قابلیت کار با انواع سیستم‌های نظارتی و کنترلی را دارند.


یک سیستم اینترکام صنعتی باید بتواند به خوبی با الزامات موجود در محیط‌های صنعتی وفق پیدا کند و بر چالش‌های موجود در آن فائق آید. ضد آب بودن، ضد آتش بودن و مستحکم بودن بخش‌های مختلف این سیستم از ساده‌ترین ویژگی های آن به حساب می‌آیند. در عین حال سیستم اینترکام صنعتی باید بتواند با کل شبکه نظارتی موجود در محیط‌های صنعتی ترکیب شده و یک مدیریت یکپارچه را در اختیار مدیران و کاربران شبکه قرار دهد.
در این جا ما قصد داریم نگاهی به سیستم‌های اینترکام صنعتی داشته باشیم و بیبنیم که این سیستم‌ها چطور می‌توانند به بهبود شرایط کاری در محیط‌های حساس صنعتی کمک کنند.


ویژگی‌های محیط‌های صنعتی
پیش از آنکه با سیستم‌های اینترکام صنعتی آشنا شویم باید با ویژگی‌های اصلی و محیطی فضاهای صنعتی آشنا شویم. در فهرست زیر به برخی از این موارد اشاره شده است:
•    سیستم‌های صنعتی باید در برابر ورود افراد غیر مجاز محافظت شوند. از پرسنل داخلی تا افراد خاطی نباید بتوانند به محیط‌های مهم کاری وارد شده و یا در تجهیزات دستکاری نمایند؛
•    سیستم‌های صنعتی نیازمند کنترل و نظارت دقیق و منظم هستند و باید سیستم‌های نظارت و پایش دائمی برای آن‌ها به کار گرفت؛
•    سیستم‌های ایمنی در برابر آتش سوزی، انفجار، نشت مواد، حفاظت‌های فیزیکی، سیستم‌های جلوگیری از برق گرفتگی و سایر تجهیزات باید در این محیط‌ها به کار گرفته شود.
•    سیستم‌های ارتباطی مانند تلفن‌های داخلی، تلفن‌های ضد آب و سیستم‌های هشدار باید در سیستم‌های صنعتی وجود داشته باشند و کارکرد آن‌ها باید دائماً تحت نظارت باشند.
•    در نهایت سیستم‌های مخابراتی، نظارتی، پنل‌های کنترل و دیگر امکانات شبکه نیز باید به خدمت گرفته شوند تا امنیت و ایمنی لازم در محیط‌های صنعتی حفظ شود.
سیستم‌های اینترکام صنعتی در واقع بخشی از سیستم بزرگتر نظارت و پایش صنعتی هستند که برای چیره شدن بر چالش‌های پیش روی این محیط‌ها طراحی و ارائه شده اند.


ویژگی‌های سیستم‌های اینترکام صنعتی
سیستم‌های اینترکام صنعتی در واقع یک سیستم ارتباطی یکپارچه هستند که امکان برقرار تماس بخش‌های مختلف یک محیط صنعتی را مهیا می‌کنند. این سیستم‌ها باید به گونه‌ای باشند که ضمن سادگی، در زمان‌های حادثه و یا بحرانی به خوبی به فعالیت خود ادامه دهند. به همین خاطر دیدن گوشی‌های ضد آب و یا ضد حریق و یا تجهیزاتی که از نظر ظاهری متفاوت از سیستم‌های معمول هستند در اینجا موضوعی دور از ذهن نیست.
سیستم‌های اینترکام صنعتی ترکیبی از سیستم‌های پخش هشدار و پیام و سیستم‌های دریافت مکالمات محلی هستند. (سیستم ارتباطی به کار رفته در این جا به شکل دو طرفه طراحی می‌شود). برای مدیریت بهتر تجهیزات پیجینگ موجود در سیستم اینترکام از فناوری‌های شبکه و دیجیتالی نظیر IP آدرس‌ها، رابط‌های نرم افزار و کنسول‌های مدیریتی بهره گرفته می‌شود.
بهره‌گیری از IP آدرس‌ها سبب می‌شود که هر دیوایس ما در شبکه دارای هویت مستقل باشد و بتوان بر اساس ویژگی‌های تعریف شده در این دیوایس آن را کنترل و مدیریت کرد. اضافه شدن IP آدرس‌ها این امکان را در اختیار مدیران نظارتی و کنترل می‌گذارند که بتوانند به صورت ویژه با هر دیوایس موجود در شبکه کار کنند. برای مثال با بهره‌گیری از فناوری IP آدرس‌ها متصدی کنترل می‌تواند پیام‌های هشدار را برای یک ناحیه مشخص از کارگاه صنعتی پخش کند و از آلودگی صوتی در همه ناحیه‌ها جلوگیری کند.


برای ایجاد مدیریت یکپارچه در سیستم‌های اینترکام صنعتی از رابط‌های کاربری نرم‌افزاری استفاده شد است. اغلب این رابط‌های کاربری به صورت گرافیکی هستند و به شکل بصری و بسیار راحت امکان مدیریت کل دیوایس‌های موجود در شبکه را به ما می‌دهند. همچنین با بهره‌گیری از رابط‌های گرافیکی نرم‌افزاری می‌تواند توپولوژی‌های بهتر شبکه و ارتباطی را پیاده سازی کرد.
در کنار بهره‌گیری از IP آدرس‌ها و رابط‌های گرافیکی ، انواع کنسول‌های ارتباطی نیز در اینترکام‌های صنعتی قابل تعریف است. برای مثال می‌توان انواع اسپیکر/میکروفن‌های داخلی، تلفن‌های VOIP و یا سیستم‌های مخابرات رادیوئی را در این سیستم‌ها به کار گرفت.


در کنار تجهیزات معمولی که در اینترکام‌های صنعتی به خدمت گرفته می‌شود، امکان یکپارچه سازی آن‌ها با شبکه‌های موجود رایانه در شرکت‌های صنعتی قابلیت دیگری است که امکانات بسیار خوبی را به کاربران می‌دهد. همانطور که در بالا نیز اشاره شد، سیستم‌های اینترکام صنعتی به خاطر بهره‌گیری از قابلیت دیجیتالی و پشتیبانی از فناوری‌های شبکه می‌توانند به خوبی با شبکه‌های دیگر سازمان مانند دوربین‌های نظارتی، دیوایس‌های کنترلی، دیواس‌های امنیتی، شبکه تلفن VoIP و سایر تجهیزات پیجینگ تلفیق شوند. با یکپارچه کردن تمام سیستم‌ها مدیران قابلیت‌های خوبی را برای مدیریت تمام فضای صنعتی پیش رو پیدا می‌کنند.

 

سیستم اینترکام و پیجینگ فرودگاه
سیستم اینترکام فرودگاه یک سیستم یکپارچه ارتباطی و پخش پیام است که برای محیط‌های پرتردد مانند فرودگاه‌ها، ترمینال‌ها و بنادر مسافربری طراحی شده است. سیستم اینترکام فرودگاه با ترکیب انواع مختلفی از دیوایس‌های شبکه پیجینگ و بهره‌گیری از فناوری‌های دیجیتال و ارتباطی امکان مدیریت یکپارچه تماس، پخش پیام و هماهنگی را به متصدیان فرودگاه‌ها و سایر بخش‌ها ارائه می‌کند.


در فرودگاه‌ها و ترمینال‌های مسافربری تردد مسافرین، تعداد خطوط، تعداد پرسنل درگیر در هماهنگی، انتظامات، تاسیسات و مدیریت پروازها یا خطوط مسافربری سبب می‌شود که چالش‌های مهمی در زمینه پخش پیام، هدایت افراد و ایجاد ارتباطات ایجاد شود. سیستم اینترکام فرودگاه در واقع یک راهکار همه جانبه برای ایجاد یک سیستم یکپارچه تماس و پخش پیام است که به بهبود عملکرد فرودگاه‌ها کمک زیادی می‌کند.
در ادامه این مقاله ما به بررسی ساختارها و ویژگی‌های سیستم اینترکام فرودگاه می‌پردازیم.


بررسی ویژگی‌های سیستم اینترکام فرودگاه
فرودگاه‌ها و یا ترمینال مسافربری همیشه در زمینه هماهنگ کردن پرسنل، مسافرین و سیستم‌های پرواز با چالش‌های زیادی روبرو هستند. سیستم اینترکام فرودگاهی در واقع یک راهکار عالی برای فائق آمدن بر این چالش‌ها است.
اساس کار سیستم اینترکام فرودگاه‌ها بر پخش پیام است. در این سیستم از اسپیکرهای دیجیتال با فراخوانی IP آدرس‌ها استفاده شده است. با بهره‌گیری از IP آدرس‌ها هر دیوایسی که در شبکه قرار می‌گیرد، هویت مستقل دارد و می‌تواند آن را به صورت مجزا از کل سیستم شبکه تنظیم و مدیریت کرد. با بهره‌گیری از اسپیکرهای مجهز به IP آدرس‌، مدیران بخش‌های نظارتی و کنترلی می‌توانند بر حسب وضعیت فرودگاه، ساعات پرواز و یا حرکت وسایل نقلیه، شرایط کاری پیام‌های مشخصی را از اسپیکرهای مشخص پخش نمایند.


با بهره‌گیری از سیستم ارتباطات دیجیتالی این امکان برای شبکه پخش پیام مهیا می‌شود که بتوانند پیام‌های کامل، بدون نویز و هوا‌گیری و با دیسیبل شنیداری مشخص را از هر اسپیکر پخش نمائیم. با این کار مسافرین به راحتی می‌توانند به مسیرهای مورد نظر هدایت شده و ازدحام و سردرگمی آنان به شدت کاهش پیدا می‌کند.


در کنار سیستم پخش پیام قابل مدیریت و بسیار منعطف در سیستم‌های اینترکام فرودگاه، امکانات دیگری نیز در این سیستم‌ها وجود دارد. سیستم‌های اینترکام فرودگاه این قابلیت را دارند که به میکروفن/اسپیکرهای تک دکمه‌ای، دوربین‌های مدار بسته، سیستم‌های هشدار، سیستم‌های پیجینگ، سیستم‌های تلفن VoIP و کنسول‌های مدیریت تماس نیز متصل شوند. با این کار شما یک سیستم کاملاً یکپارچه نظارتی و کنترلی را در اختیار خواهید داشت که می‌توانید به راحتی تمام فضاها را مدیریت کنید.


سیستم‌های اینترکام فرودگاهی این قابلیت را دارند که هم در فضاهای خارجی و هم در فضاهای سربسته داخلی به کار گرفته شوند. در عین حال با بهره‌گیری از این سیستم هر بخش می‌تواند سیستم پیام و نظارت مستقل را داشته باشد. در کنار این موارد امکان پخش پیام‌های صوتی از پیش ضبط شده و پخش پیام‌های چندزبانه برای هدایت افراد نیز در این سیستم‌ها فراهم آمده است.


سیستم‌های اینترکام فرودگاهی از امنیت بالائی برخودار هستند و از پروتکل‌های مختلف امنیتی برای ارتباط با شبکه‌های خارجی، حفاظت در برابر هک و نیز جلوگیری از اختلال در شبکه برخودارند که در جای خود به آن‌ها نیز خواهیم پرداخت.
 

برای مطالعه بیشتر به لینک های زیر مراجعه کنید:

لیست مقالات : بیش از صد مقاله در حوزه سیستم های پیجینگ

راهنمای سیستم پیجینگ 

راهنمای آمپلی فایر تحت شبکه 

راهنمای بلندگوهای تحت شبکه

راهنمای اینترکام تحت شبکه 

راهنمای تلفن صنعتی